11.08.2022 - Lidebir'den Kamuoyuna Duyuru

8/11/20221 min read

Türkiye’nin Değerleme Sektörü olarak, her geçen gün artan ivme ile güven veren hizmet ağımızı artırmakta ve bu bağlamda dokunduğumuz her alana çalışmalarımızla değer verip, tespitlerimizle ilgili tüm taraflara ışık tutmaktayız.


Sektör olarak, on – on beş yıl öncesine göre istihdam sayımız, bugün 10 katına ulaşmış olup, kuruluşlarımız, ağırlıklı; genç üniversite mezunlarını yeni bir meslekle tanıştırmış ve nitelikli kariyer hedefleri sunmuştur.

Sektörün ana hizmet organı olan Gayrimenkul Değerleme Şirketleri, toplumda gayrimenkul konusunda bilinci artıran, güven endeksini sağlayan önemli bir kamusal görev üstlenmekte olup, SPK ve BDDK denetiminde yaygın hizmet ağı ile ülke genelinde istihdam yaratmaktadır.

Bu bağlamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sn. Murat Kurum’un TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda istihdam seferberliği çağrısını heyecanla karşılıyoruz.

Sektör olarak her zamanki gibi ülkemizin, Güçlü Türkiye hedefine yönelik uygulamalarını destekleyip, istihdam gücünü artırma gayesinde taşın altına elimizi koymaya hazır olduğumuzu bildiririz.